torsdag 3 maj 2012

Vinylprinsessan

Allie är musikfantast. Ja, alltså inte bara "musikfantast", utan på riktigt.
Hon jobbar på Bob and Bob's records, tillsammans med ett flertal andra musikintresserade ungdomar - och så självklart Bob då. På dagarna är hon i skolan och jobbar i affären, där hon rotar runt bland de gamla vinylskivorna och suger i sig gamla tider.
Kvällarna går delvis åt att ta hand om sin mamma och sin arroganta katt, som lämnar henne för spöket Suki, tjejen som hyr rum i huset.

Mycket är bra, och Allie spenderar sin tid innan sommarlovet med bästa kompisen - men så dyker en mystisk kille upp i skivaffären, och samtidigt blir fler och fler butiker rånade på den annars så lugna gatan.
Till råga på allt finns Zack, musiknörden från New York som med sin närvaro går Allie på nerverna - fast kanske är han inte riktigt så hemskt som han tycks vara?

Vinylprinsessan var en intressant bok att läsa, men kändes bitvis en aning tam.
På något sätt upplevde jag karaktären(erna) som genomskinliga,  hon är trots allt flickan med; Den snygga bästa kompisen som alltid tycks ha killproblem, pappan som är omgift och mamman som förtvivlat försöker sig på att dejta men inte riktigt lyckas, bara för att finna att mannen hon väntat på alltid funnits där. Och så självklart den egensinniga katten - den väntande pojken och huvudkaraktären som faktiskt är coolare än hon tror.

Är du riktigt intresserad av musik? Vinyl? Om ja, så är det här den perfekta boken för dig. (Och om nej, så at least give it a try!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar